vrijdag 3 mei 2024

Dag 1: Naar Orlando

Om 8.30 vertrekken we richting Frankfurt, het is zo'n dikke 3u rijden. 

Rond 10u stoppen we even om koffie te drinken


Tegen kwart voor 11 komen we aan bij de parkeergarage. We hebben Parkhaus 3 en moeten met de shuttle bus naar de luchthaven. De bus stopt aan de voorkant waar je ook de garage naar binnen rijdt.
De bus rijdt elk half uur, op het hele en halve uur. 



Vanaf 13u kunnen we boarden, we vliegen met Discovery Airlaines



Om 14.00 gaat de rechtstreekse vlucht naar Orlando. Onze vlucht duurt 9u 15 min en we gaan 6 uur terug in de tijd, we landen om 18u (22.00u ned tijd). De bagage was nog even spannend want het koffer van john duurde wel erg lang!!
De Douane ging heel soepel, ik geloof hij had geen zin, want hij heeft helemaal niets gezegd of gevraagd. Mika staat al te wachten en het weerzien na 4 maanden is natuurlijk Geweldig!!!

We landen op Terminal C en gaan onze auto ophalen bij Alamo op Level 4. We hebben thuis al online ingecheckt dus het ophalen gaat redelijk rap, er zijn een paar mensen voor ons. Je loopt dan door naar  de garage en hier kun je uit verschillende auto's kiezen, heb je een keuze gemaakt dan rij je er mee naar de uitgang en registreren ze hem voor je. De sleutels zitten er al in.

In Florida hebben ze tollwegen en je kunt uit verschillende passen kiezen om ze te betalen. Wij hebben gekozen voor de Visitors Toll Pass. Je moet de app op de gsm downloaden en een account aanmaken en registeren. Je krijgt dan een QR code en deze moet je scannen aan de apparaten die naast de Alamo Desk staan, je krijgt dan een kaartje dat je aan de voorruit moet hangen en verder worden de kosten naderhand van je creditkaart afgeschreven. Vergeet niet om de kentekenplaat toe te voegen als je de auto hebt!!!

We rijden naar Beth's Burgers op Universal Drive. Hier zouden ze de lekkerste hamburgers hebben van Orlando. Ze waren inderdaad erg lekker




Er ligt ook een Publix, hier gaan we nog wat boodschappen doen en rond half 10 rijden we naar het hotel.

Hotel: Avanti International Resort (universal partner hotel)          

Dit hotel heeft tevens gratis shuttle service naar Universal, Disney World, Seaworld, Aquatica

Opstap plaats voor de I-Ride trolley is op loopafstand. I-ride Trolley  Is een goedkope optie om op International Drive overal te komen. Download hier de map van de I-ride Trolley    

Het hotel heeft losse gebouwen en deze liggen rond het zwembad. Wij liggen in building 3 aan de kant van het zwembad en toen we aan kwamen waren de mensen nog volop aan het zwemmen en er was een DJ, heel gezellig! ondanks dat we doodmoe waren toch nog even een drankje aan de bar



11u ( 05.00 ned tijd) wordt het dan echt tijd om te gaan slapen, het was een lange maar hele leuke dag!!
             





Geen opmerkingen:

Een reactie posten