maandag 13 mei 2024

Dag 11: Dagje Kennedy Space Center en St. Augustine

 

Na het ontbijt gaan we naar Kennedy Space Center

Het John F. Kennedy Space Center (afgekort KSC) is de lanceerbasis en een ruimtevaartindustriecomplex van NASA bij Cape Canaveral op Merrit Island in Florida. Vanaf deze lanceerbasis werden in het verleden de Apollo-vluchten voorbereid. Ook werden er de spaceshuttles gelanceerd.

Het is geopend van 9u tot 18u en de kaartjes kosten via de officiële site $75 pp, parkeren moet je bij het visitors center en kost $10. Ik heb gisteravond de kaartje via undercovertourist.com gekocht met een aanbieding voor $65 pp, scheelt toch weer $20

We zijn om 9u bij KSC, het is een groot complex waar je een gedeelte hebt waar jezelf kunt rondlopen maar ook een beveiligd gebied waar je alleen met de bustour komt. Deze bustour zit inbegrepen in het standard kaartje.





Bij binnenkomst kunnen we direkt mee met de bustour, deze vertrekt om 9.30u


We komen aan op een complex waar we een voorstelling krijgen over de lancering van een raket




En daarna alles zelf kunnen gaan bekijken






We gaan naar een volgende voorstelling over de maanlanding





een stukje maan




Tegen 12u zijn we terug op het complex en gaan we naar het gedeelte vande Space shuttle Atlantis






Met deze space shuttle is Wubbo Ockels gevlogen


Het is ontzettend indrukwekkend allemaal en zeker de moeite waard, wij lopen nog verder over het complex en gaan nog in verschillende voorstellingen en attracties. Helaas moeten we tegen 15u vertrekken omdat we nog een flinke rit voor de boeg hebben naar St Augustine.

Kennedy Space Center is zeer leuk en trek er zeker een hele dag voor uit en dan heb je nog niet alles gezien!!



Na het KSC gaan we richting St. Augustine het is 2,5 uur rijden


Je kunt onderweg op verschillende plaatsen stoppen:

 Flagner avenue: Flagler Tavern een terras te pakken, hier kun je heerlijk eten en mensen kijken.

Boondocks Restaurant, gezellig restaurant aan het strand

We komen ook door Daytona Beach, ook wel “World Center of Racing” genoemd, staat voor een groot deel in het teken van de racesport. Daarnaast telt Daytona Beach 40 km aan witte zandstranden. Op sommige plekken mag je zelfs met de auto op het strand.

Wij rijden naar het hotel in st Augustine en komen er rond 17.30u aan 

Villa 1565 Hotel Historic St. Augustine FL


We gaan direkt op pad naar het gezellige centrum

Tip: Plattegrond st Augustine

St Augustine: Dit is het oudste stadje van de VS. In 1513 zet de Spaanse ontdekkingsreiziger Juan Ponce de Léon voet aan wal in de buurt waar nu St. Augustine gelegen is. De uiteindelijke stad wordt pas in 1565 gesticht, nadat Pedro Menéndez de Avilés de Fransen heeft verslagen. In 1812 wordt st. Augustine onderdeel van de Verenigde Staten.

Het Castillo de San Marcos is een fort dat gebouwd werd door de Spanjaarden tussen 1672 en 1695 om de stad te beschermen tegen aanvallen van de Fransen en Britten.



Het hart van het historisch centrum word gevormd door st George Street, Cordova Street en Kings Street, waar zich tal van winkeltjes bevinden en ook het oudste houten schooltje van Amerika.





Bridge of Lions was in 1927 klaar en werd gebouwd voor de verbinding tussen st Augustine en Anastacia Island. De brug heeft z’n naam te danken aan de 4 leeuwen, de eerste 2 zijn er al vanaf 1927 en de andere 2 vanaf 2015



 De treinmagnaat Henry Morrisen Flagler werd verliefd op st Augustine en bouwde er het 1e hotel, de Ponce de Léon dat later het Flagler College werd. Ook bouwde hij het Alcazar Hotel dat nu het Lightner Museum is. Beide gebouwen zijn in Spaanse stijl gebouwd

Flagler College



Flagler Museum


Hotel Casa Monica


Memorial Presbyterian Church  Deze kerk uit 1890 werd ook door Flagler gebouwd, niet alleen als herdenking aan z’n dochter maar ook als eerbetoon aan z’n eigen geloof



Een wandeling door St Augustine


We gaan Pizza eten bij Pizza Time, The 2nd best op tripadvisor en daarna komen we terecht in een hele leuke bar met live muziek. De band wat hier optreed daarvan heeft de zangeres meegedaan aan American Idol.




Tegen half 10 lopen we langszaam weer terug naar het hotel.
Het was weer een super leuke maar ook indrukwekkende dag.
Onze laatste week is aangebroken, het gaat veel te snel!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten