woensdag 8 mei 2024

Dag 6 : Homestead naar Islamorada via Everglades NP

 We gaan vandaag richting de Keys!!



We hebben al vanaf het begin een foutmelding op het dashbord over de bandenspanning en hebben al 1x de band opgepompt en vanmorgen was hij weer flink gezakt, dus weer oppompen. We zien dat er een nagel in de band zit. Even navragen bij het tankstation waar we dit kunnen laten maken en even verderop ligt een Firestone Complete Auto Care. Alles wordt netjes geregeld, we hoeven niets te betalen maar gaat op de rekening van Alamo. We gaan boodschappen doen aan de overkant en een half uurtje later is hij klaar en kunnen we opweg naar de Keys!!

We gaan de Overseas Highway op. Dit is een 205 km lange snelweg (U.S. Route 1) die de keys doormiddel van 42 bruggen met elkaar verbind. Ondanks “snelweg” is dit geen weg om overheen te racen, de gem snelheid is 70km/u en er liggen heel veel leuke stopplaatsen. De groene marker borden langs de weg worden hier als navigatie gebruikt en dit lees je op websites van hotels en restaurants. Het aantal loopt af naarmate je Key west nadert

Het eerste eiland dat we tegenkomen is Key Largo, dit is het grootste eiland van de Florida Keys en wordt ook wel de “Dive capital of the world” genoemd.

Als eerste stoppen we op Key Largo bij het Visitors Center van het John Pennekamp Coral Reef Sp

Zwemmen, snorkelen, duiken.. je kunt het hier allemaal. Maar ook met een boot met glazen bodem om het kleurrijke koraal te bewonderen, helaas is deze op dinsdag gesloten, dus kunnen we deze niet doen


Wij gaan bij het visitors center info ophalen en vanaf hier kun je korte trails lopen, de Wild Tamarind trail, een korte trail door het groen. Ik wil graag een kijkje nemen bij Canon beach. De Mangrove trail is gesloten door hurricane Irma







Onze volgende stop is Blond Giraffe Key Lime Pie Factory. Hier maken ze de beroemde Key Lime Pie die alleen te verkrijgen is op de Keys. Het is een soort pudding met limoen smaak.

Je hebt verschillende key lime peys, wij kiezen voor een stuk met slagroom deze kost $7,95, je hebt ook met merinque en die kost $12,95 


Je kunt gezellig zitten in de tuin en genieten van je koffie met vlaai







We komen op Islamorada en stoppen we bij de Rain Barrel Village, Hier vind je leuke winkeltjes met souveniers en kunstenaars, Het ligt in een setting van een subtropische tuin waar je ook iets kunt eten en drinken.





Tevens vind je hier ook Betsy the Lobster, dit is een gigantische kreeft die voor de winkeltjes staat en iedereen wil ermee op de foto. Je kunt het niet missen en moet er even stoppen.


Betsy heeft ook vriendjes...




Het is ondertussen al 13u en we gaan lunchen bij Morada Bay een gezellig restaurant aan het strand






Ons hotel ligt ook op Islamorada en gaan voor de rest van de dag lekker chillen aan het strand en aan het zwembad. Het is een geweldige plek, hier houden we het de komende 2 dagen wel vol.







We gaan niet meer weg en eten in het hotel, het was weer een super dag!!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten