zaterdag 11 mei 2024

Dag 8: Naar Key West

 We rijden vandaag naar het zuidelijkste eiland Key West

We komen als eerste over de 7 Miles Bridge, dit is met z’n 11km (7 mile) de langste brug van Amerika en verbindt de middle Keys met de Lower Keys. Je krijgt een prachtige vergezichten over de golf van Mexico. Naast de 7 miles brug ligt de oude spoorwegbrug die gebouwd werd rond 1910, The Fagler Railroad bridge.




We rijden nu door naar Key West.

Blue Marlin Motel

Het is een leuk hotel in moel sijl, de kamers zijn nieuw, met een leuk zwembad in het midden



We gaan nu Key West ontdekken en een rondje lopen



Southernmost Point:  Deze Betonnen boei markeert het meest zuidelijkste puntje van de VS. Op de boei is te lezen dat het nog 90 mijl tot Cuba is. Dit is tevens “Het symbool” van het eiland. Toen we er als eerste aankwamen stond er een ontzettend lange rij om een foto hiermee te maken. wij hebben het sávonds laat op de terugweg naar het hotel gemaakt



Key West Lighthouse: Dit is een oude vuurtoren uit 1848 en vanaf boven heb je een prachtig uitzicht. Je kunt ook een kijkje nemen in het huis van de vuurtorenwachter.




Over het hele eiland zie je kippen en hanen lopen


Fort Zachery: Het 19e -eeuwse fort maakte deel uit van een reeks om de zuidoostelijke kust van het land te verdedigen. Het fort speelde een belangrijke rol tijdens de burgeroorlog en de Spaans- Amerikaanse oorlog

Het Ernest Hemmingway House: Het huis werd in 1851 gebouwd en de schrijver woonde hier van 1931-1939 en schreef hier menig roman en non-fictie verhalen.

Mallory Square: Hier begint elke avond 2 uur voor zonsondergang de Sunset Celebration om de zonsondergang te vieren. Je vindt er eetstalletjes, straatartiesten en kunstenaars op Sunset Pier






Duval Street: In het historische centrum van Key West is Duval Street het meest populair. Hier vind je restaurants, bars en cafés. Maar ook leuke boetiekjes en sfeervolle terrasjes.




- Blue Heaven: Een van de meest unique restaurants van Key West, voor ontbijt, lunch en diner.



- Moondog Cafe: een café en Bakker, je kunt er ook glutenvrij eten. Ontbijt, lunch en diner.









- Kermit’s: Dit is een van de top 3 winkels voor “de” Key Lime Pey plek van het eiland.

- Cuban Coffee Queen: Hier vind je de lekkerste koffie van Key west en op de zijkant van de gevel vind je een muurtekening van Key West waar je een foto kunt maken.







- Sloppy Joe’s: De bar is rond een boom gebouwd die ooit als executieplek werd gebruikt



Captain Tony’s Saloon: Dit was eerst de Sloppy Joe’s waar Hemmingway wel eens iets ging drinken

Duval Loop

Op Key West loopt een gratis Hop on Hop of bus die elke 15 min rijdt van 8u tot 20u. Kijk via de Real time tracker waar de bus precies is.





We lopen langs de haven en gaan hier iets eten bij White Tarpon








Na het eten gaan we de zonsondergang bij Mallory Square kijken 



Na zonsondergang begint het echte uitgaansleven op Duval Street. Het is net Valkenburg XXL. 
We gaan gezellig aan een bar zitten en mensen kijken, hier is echt vanalles te zien








Het is tegen half 12 als we terug zijn in het hotel en op Key West gaat het nog tot in de vroege uurtjes door. Het is een aparte gezellige plek, maar helaas was het vandaag ontzettend warm voor te wandelen, we hebben dus rustig aan gedaan en niet alles gezien wat we wilden zien, dus dat wordt een keertje terugkomen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten