dinsdag 14 mei 2024

Dag 12: St Augustine naar Blue Spring State Park

 Na het onbijt bellen we eerst met het thuisfront, daarna vertrekken we en gaan we nog een kijkje nemen op Anastasia Island. We gaan over de Bridge of Lions naar de Vuurtoren.






Het is bewolkt maar wel heel erg warm, we rijden via Ocala National Forest, we moeten best lang rijden en het is een rij eentonige weg.



Ocala National Forest : is het op 1 na grootste nationaal beschermde bos in Florida, het beslaat 607 vierkante mijl van noord Florida. In het bos liggen een aantal bronnen waar je prachtige natuur vindt en waar je kunt zwemmen en kajakken, maar je kunt er ook heel goed wandelen en fietsen. In Ocala NF vind je de hoogste dichtheid van zwarte beren.



Blue Springs State Park: Dit is een natuurgebied met de grootste warme bron van St John’s River waar in de wintermaanden veel Manatees (zeekoeien) komen overwinteren. Je kunt er een boottocht maken, snorkelen, kajakken. Maar ook over een boardwalk wandelen en hopelijk deze mooie grote beesten zien. 
Je betaald $6 entree, maar helaas zijn ze in het park aan het werk tot April 2025 en mag je niet zwemmen en hebben ze netten gespannen zodat de manatees niet naar de zijweg van de St John's River in kunnen.

Het beste kun je parkeren bijThuesby House, hier begint de boardwalk.








Het is nog steeds heel erg bewolkt en het is ontzettend rustig in het park.



opzoek naar wildlife



We hebben ttoch nog een Manatee gevonden

De werkzaamheden op het water



Het water is ontzettend helder, je kunt tot op de bodem kijken en ziet veel vissen.
Deze liggen heel stil en habben alle neuzen dezelfde kant op.






Het is een prachtig park maar helaas is het bewolkt en verstopt het wildlife zich. We rijden door naar het hotel 

We zijn beide erg moe en gaan bij een Publix een broodje halen en nog wat boodschappen doen. We maken er een rustig avondje van en gaan wat tv kijken en op tijd naar bed. 
S'avonds is er een flink onweer met donder en bliksem, we liggen op de hoogste verdieping en hebben dus een mooi uitzicht.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten