maandag 6 mei 2024

Dag 5: Napels naar Homestead via Big Cypress Wildlife Managment, Everglades

 


Om de Everglades optimaal te kunnen beleven gaan we Hwy 41 (ook wel de Tamiami Trail) op. Op Hwy 41 heb je veel mogelijkheden om tussendoor te stoppen en te speuren naar wildlife.

We gaan een Airboat tour door mangrove doen bij Everglades City Airboat Tours. Deze heb ik nog niet gereserveerd, maar als we om 8.40u aankomen kunnen we mee met de tour van 9u.






We betalen $94 en gaan met Brain mee op de tour.










We vervolgen de Hwy41 en komen bij het kleinst werkende postkantoor van Amerika Ochopee Post Office.




Even verderop ligt Joanie’s Blue Crab Cafe, het is niet sjiek maar er wordt wel verse vis geserveerd. Het kleine houten gebouw was vroeger een grenspost.

Enkele roadside stops: HP Williams Roadside park en Kirby Storter Roadside park










We gaan rechtsaf op hwy 41 bij bord “Monroe Station” om de Loop Road Scenic Drive op (94) te gaan. De Loop Road Scenic Drive is een weg van ong 38 km waarbij het grootste deel onverhard is. De weg is erg goed te berijden en gaat voornamelijk door Big Cypress National Preserve en een klein stukje door de Everglades.

Ook langs deze weg heb je verschillende stoppunten met trails. Een ervan is de Nature Trail. We zien er ontzettend veel alligators langs de kant.








Shark Valley Visitors Center ligt in Everglades NP je betaald $35 entree waarmee je 7 dgn in het park kunt. Bij het visitors center krijg je veel uitleg en je kunt er fietsen huren $25 pp of met een tram tour mee gaan $31 pp. (9.30u, 11u, 14u, 16u ) en duurt ongeveer 2uur. Halverwege ligt een betonnen uitkijktoren met een prachtig uitzicht. Bij Shark Valley kun je ontzettend veel alligators spotten in hun natuurlijke omgeving.


Wij gaan niet mee met de tramtour maar doen de korte boardwalk trail die begint bij het visitors center





We rijden nu door naar Everglades NP, onze entree van Shark Valley geldt hier ook.



Everglades NP
: Dit is het, op Yellowstone na, het grootste park van de VS, met een oppervlakte 6000 km2. Het is eigenlijk een 150km lange rivier, maar deze “River of Grass” wordt het grootste gedeelte bedekt met moerassen. Het gebied werd in 1947 uitgeroepen als NP. De vermenging van zoet en zout water in het zuidwesten vh park maakt voor een uniek ecosysteem waar verschillende diersoorten leven, zo’n 350 verschillende vogels, 300 verschillende vissen en 50 verschillende reptielen  

De main raod is een 60km lange weg die van het visitors center loopt tot Flamingo en langs deze weg liggen meerdere leuke stops. 

Als eerste stoppen we bij het Ernest F. Coe Visitors Center

Even verderop is een zijweg naar het Royal Palm Visitors center. Vanaf hier beginnen een aantal trails. De Anhinga Trail is een van de populairste routes vh park. Het is een 1,2 km lange route over een houten boardwalk en ideaal om het spotten van wilde dieren. 

















 
Er ligt ook nog een kortere route, 600m, door een bos van Gumbo Limbo bomen met hun roodbruine stam





De volgende stop is Pa-hay-okee Overlook, dit is een indiaanse term voor “grassy water”. Via een boardwalk loop je naar een uitkijkpunt waar je een uitgestrekt zicht hebt over de Shark River Slough, de belangrijkste “rivier van gras” in het park. De route is 260m

Als laatste gaan we de Mahogany Hammock Trail doen. Dit is een 800m lange wandelroute over een groot eiland vol hardhoutbomen middenin het moeras. Het is een jungle-achtige




We rijden niet helemaal door tot het einde maar gaan nu terug naar het visitors center en dan door naar het hotel

We komen ook nog langs Robert is heredit is een hele grote fruit hal met veel verschillende fruitsoorten, smoothies en milkshakes.




We gaan vanavond eten bij de Outback Steakhouse dat naast het hotel ligt.




Als we terug zijn ga ik een was draaien in het hotel en ondertussen maak ik het blog.

Het was weer een geweldige dag, morgen gaan we richting de Keys, een beetje relaxen!!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten