maandag 13 mei 2024

Dag 10: Miami naar Titusville via Fort Lauderdale


Als we wegrijden in Miami hebben we nog een prachtig uitzicht over de skyline




 Fort Lauderdale, ook wel het Venetië van Florida, staat bekend om haar mooie stranden, goede restaurants, bruisende uitgaansleven en cruiseterminals. Populaire gebieden zijn het Olas Riverfront en de Riverwalk. Las Olas Boulevard staat ook wel bekend om shoppers paradise, hier vind je tientallen winkeltjes, restaurants en bars. De “Red Bricked” Riverwalk is een wandeling langs de rivier waar je misschien een cruiseschip kunt spotten en Carrie B ligt aan het begin hiervan.

We rijden vandaag naar Fort Lauderdale en gaan een boottocht maken. Op een replica van een 19e -eeuwse rivierboot vaar je langs de villa’s van “The rich and famous” en krijg je van alles te horen over hun lifestyle.



Je kunt deze tocht evt maken bij Carrie B Cruises of Jungle Queen Riverboat,

Onze voorkeur gaat naar Carrie B Cruises en we moeten parkeren bij 450 E. Las Olas Public Parking even de zijstraat in van SE 4th str. {parking 1}

De botenvertrekken dagelijks om 11u, 13u en 15u en de boottocht duurt ong 90 min. De kaartjes kosten $32 ps en die kopen we aan de kiosk voor de boot. Je moet eigenlijk Min 30min van te voren aanwezig zijn, maar we zijn om 10 voor 11 bij de boot en kunnen gelukkig nog mee !!



DIt huis is een paar jaar geleden pas gebouwd, helemaal in Harry Potter style

Het huis van de eigenaar van Taco Bell, fastfood keten

Het is zaterdag en de bootjes verzamelen zich bij een zandbank om plezier te maken de hele dag

We komen ook door de haven van Fort Lauderdale "Port Everglades", dit id een van de grootste scheepsterminals ter wereld. Het is de thuisbasis van 9 grote cruisemaatschappijen en meer dan 40 enorme schepen. Zelf zijn we 12,5 jaar geleden ook in deze haven op het cruiseschip gegaan want Royal Caribean heeft hier ook haar eigen terminal.

hier werden afleveringen van Miami Vice opgenomen

Jungle Queen kwamen we ook tegen




Het was een hele leuke tocht van dik 1,5u waar we veel gezien en gehoord hebben. Aan boord kon je op het benedendek, waar trowens ook airconditioning was, eten en drinken kopen.


We moeten nu nog 3,5u rijden naar Titusville. We nemen de weg langs het strand van Fort Lauderdale.


Het is ontzettend druk aan het strand, de weg is ook opeens afgezet door politie zodat we niet verder langs het strand kunnen rijden. Er is op zondag een grote vliegshow en de vliegtuigen zijn al de hele ochtend aan het proef vliegen, dus we hebben zelf ook al een kleine show gezien.



Helaas moeten we door naar Titusville
 


We wilden eigenlijk rijden tot aan Cocoa Beach, vlakbij de Banana River gelegen, staat vooral bekend als Surfparadijs. En een kijkje gaan nemen bij Cocoa Beach Pier, deze pier is benoemd tot nationaal monument en werd gebouwd in 1962. De pier is meer dan 200m lang en er bevinden zich enkele restaurants, cafés en souvenirwinkels op. Maar dat doen we niet, we zijn beide best wel moe en rijden door naar het hotel.

Days Inn by Wyndham Titusville Kennedy Space Center

Ik ga nog een was draaien en john zet de foto's van de afgelopen dagen op de computer. 

Wassen bij de hotel laundry ging hier wel heel gemakkelijk. Normaal heb je heel veel kwartjes nodig, die je meestal wel bij de receptie kunt krijgen, maar hier ging het via een app en kon je met de creditcard of contactloos betalen. Het wasmiddel hing al bij beide hotels waar ik heb gewassen niet meer in een automaat maar moest ik kopen aan de receptie voor $1


Tegen 8u gaan we wat eten bij Durango's Steakhouse Titusville dat tegenover het hotel ligt. Er was live muziek en er hing een gezellige sfeer. 





Het was een goede afsluiting van weer een gezellige dag!!










Geen opmerkingen:

Een reactie posten