zondag 12 mei 2024

Dag 9: van Key West naar Miami Beach

 


We stoppen als eerste op Big Pine Key want hier leeft het Key Deer. Dit is het kleinste hertje op de wereld dat alleen op de florida keys leeft en vooral op deze plek. We stoppen bij National Key Deer Refuge Nature center, Hier krijg je uitleg over hoe je beste kunt rijden om hertjes te zien en een kaart van het gebied.



je kunt hier 2 kleine wandelingen maken, wij maken de wandeling naar de Bleu Hole.









 De grootste kans om de Key Deer te zien is in de ochtend aan de Key Deer Boulevard hoe noordelijker je rijdt hoe groter de kans.
In eerste instantie zagen we ze niet, de mevrouw in het visitor center zei al dat we geluk moesten hebben om ze te zien omdat het zo warm is. Maar we zien ze!! 



Ze zijn helemaal niet bang en lopen gewoon bij de mensen in de tuin


Een man is een boom aan het snoeien en de hertjes kijken nieuwsiergig toe.

We gaan nu richting Miami, onderweg zien we heel veel mensen vissen, of het nu vanaf een brug is of in hele kleine bootjes op het water.




We komen ook via Bahia State Park waar je een mooi uitzicht hebt op de Fagler Railroad Bridge 


Bij de Publix super market op Marathon kun je heerlijke broodjes krijgen om te picknicken.

We rijden na 2u Miami binnen





We komen langs de haven van Miami




We komen pas tegen half 4 in het hotel aan, maar krijgen wel een upgrade naar het Penthouse!

Albion Hotel




uitzicht vanaf het dakterras


in het hotel kun je niet parkeren maar dit is de route naar een parkeergarage waar wij $20 dollar hebben betaald
In Miami rijdt een gratis Trolley met 4 verschillende routes, Miami Beach Trolley. Voor ons is vooral de paarse route interessant. Maar wij hebben alles gelopen want we wilden ook wat zien

Bij het hotel om de hoek ligt Lincoln Road, Lincoln Road Mall is een historische, autovrije boulevard met verschillende leuke winkels, restaurants, cafe’s, bars en galeries



Espanola Way in dit kleine straatje vind je leuke restaurants en bars maar dan in Spaanse sferen.



We lopen nu een stukje over Washington avenue om via 11th street ocean drive op te gaan.





Art Deco District: Art Deco was een populaire stijlbeweging van 1920 – 1936. Het Art Deco Historisch District vind je tussen 5th street en 23rd street, langs Ocean Drive Collins Avenue en Washington Drive. In dit gedeelte van south beach zijn veel gebouwen in deze stijl te vinden zijn. De meeste mooie gebouwen vind je in het onderste gedeelte van South Beach.







We lopen nu langs Lummus Park en de Board Walk Miami Beach

Aan het einde van Lummus Park ligt het Miami Beach Sign





Wat natuurlijk niet mag missen is een foto van een life Guard Tower op het strand.




Aan het einde kun je doorlopen tot South Pointe Park Pier, Vanaf hier heb je prachtig uitzicht op Miami Beach en de cruise schepen die langskomen.

Janny en Mika zijn ook in Miami en liggen op het strand, na wat appe hebben we ze gevonden en na 1 weekje kunnen we gezellig bijkletsen.

Als het avond wordt lopen we verder via de beroemde Ocean Drive waar je prachtige gebouwen ziet, aparte auto’s langs ziet komen en uren mensen kunt kijken.




We lopen weer terug naar Espanola Way en gaan hier gezellig op het terras zitten, wat eten en mensen kijken. Tegen 11u zijn we terug in het hotel en drinken we nog de welkomst cocktail die we kregen bij het inchecken in het hotel, half 12 gaan we naar boven en was het weer een super geslaagde dag!!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten