zondag 5 mei 2024

Dag 3 : Naar Clearwater Beach en Sarasota

 


We vertrekken uit het hotel richting Clearwater Beach. Maar stoppen eerst bij Lettuce lake Park Boardwalk. Dit is ongeveer 1,5 uur rijden. We gaan de oranje route lopen, de boardwalk lopen met de uitkijktoren. We moeten parkeren bij P- Heron, entree kosten zijn $2 per auto.







De Boardwalk loopt rond een groot meer





Halverwege staat er een uitkijktoren over het water, dit is het uitzicht van de onderste verdieping....


Dit van de bovenste verdieping...




We rijden nu naar Clearwater Beach

Clearwater Beach Ligt aan de Golf van Mexico aan de west kust van Florida. De plaats staat bekend om zijn prachtige witte stranden, daarom wordt Clearwater als een vd mooiste en beste stranden van de VS genoemd. Pier 60 is erg populair, hier komen veel toeristen samen. Elke avond is er van 17 tot 21 een zonsondergang festival met straat artiesten en ambachtslieden op pier 60.





 Het is er ontzettend druk, het is zaterdag en dat is ook te merken. Een parkeerplaats is moeilijk te vinden en alles staat vol, ze kosten min $30. We vinden een parkeerplek voor $40 maar als we zeggen dat het maar voor een paar uurtjes is krijgen we de plek voor $25.


We moeten een stuk teruglopen naar het begin van de rotonde, Hier ligt ook de Sea Screamer of Little Toot

Sea Screamer : Je klimt aan boord van de Sea Screamer, de grootste speedboot aan de oostkust van de VS, en gaat naar de golf van Mexico. Het is vooral zoeken naar dolfijnen tijdens rit van 1 uur.   

Het is half 2 en we hopen dat er plek is op de Sea Screamer, we hebben geluk!! De boot vertrekt om 2u, we betalen $29 en gaan aan boord.







 


Jaaaa we zien Dolfijnen!!! 




We blijven niet langer in Clearwater maar gaan verder, we moeten nog een stuk rijden. Dus om half 4 rijden we richting John's Pass
                                                                                                    

John’s pass Village & Boardwalk Dit is vernoemd naar de Piraat John Levique die in september 1848 als eerste door een “Pass” (inham) ging die gemaakt was door een orkaan. Het moet een “terug in de tijd” vissersdorpje voorstellen waar je meer dan 100 winkeltjes, restaurants enz vind langs de boulevard. Tevens kun je er boottochtjes maken en andere watersport activiteiten doen. Er liggen 2 grote parkeerplaatsen waar betaald parkeren is.






We gaan eten bij Sculley's en dat is zeker aan te raden vooral de Ahi Tuna Crisp is heerlijk

Er is veel te zien op het water!!



Zelfs dolfijnen



We vervolgen onze route en gaan over de Sunshine Skyway Bridge die over de Tampa Bay gaat die st Petersburg met Brandenton verbindt. De sunshine skyway bridge is de bekendste brug van Florida en 6,5 km lang,




We waren om half 8 in het hotel, beide zij we doodop, ik ga douche en dan direkt naar bed. We zijn nog steeds niet echt gewend aan de tijd en moeten even bijslapen.

Hotel: Magnolia Pointe, BW Signature Collection




Geen opmerkingen:

Een reactie posten