zaterdag 4 mei 2024

Dag 2: Dagje omgeving Orlando, Circle B Bar Reserve

 


Het was niet zo'n goede nacht, ik heb half 3, half 4 gezien, toen een aantal appjes beantwoord en om half 5 toch nog geprobeert om te slapen en ik we werden om 7u wakker. Dus dat ging dan toch nog !

S ’ochtends willen we naar Circle B Bar Reserve,  De trails zijn open van 6 a.m. tot 6.30 pm. Het Polk’s Nature Discovery Center is van di – za van 9am tot 4 pm en zo van 12 tot 4 pm geopend.

Vanaf 7u kunnen we ontbijten in het hotel.


Om 8.40 zitten we in de auto, het is een dik uur rijden en om 10u stoppen we bij het Discovery Center. We gaan hier wat info halen en die mevrouw geeft ons wat tips over welke trail we het beste kunnen lopen.






Wij starten bij het discovery Center dan Shady Oak, Alligator alley en Heron Hideout.
De routes staan goed aangegeven met borden




Circle B Bar Reserve is een terrein van een oude Ranch, wat is teruggegeven aan de natuur. Toegang is gratis en ligt net buiten de plaats Lakeland in Florida. Bij Lake Hancock leven ontzettend veel alligators in het wild. Deze zie je dan ook regelmatig over het pad lopen om van het meer naar het moeras te lopen. Je kan precies zien op welke plekken ze oversteken. Tevens is het een perfecte plek om vogels te spotten in een prachtige natuur met veel verschillende trails

Bij Shady Oak ga je door een laan met geweldige bomen




en natuurlijk opzoek naar Wildlife

Bij Alligator Alley ga je langs het water lopen en zie je heel veel wildlife


de zwarte Anhinga zit zijn veren te drogen naast de Great Egret.









deze waren er natuurlijk ook volop!!

Het was ontzettend warm en de Alligators hielden zich goed verscholenin het groen, het was even zoeken maar we hebben er een paar gevonden.


Zo geweldig om deze beesten in het wild te zien!










de oogjes komen net boven het water uit


je ziet een heel klein wit stipje in het midden van de groene rivier, dat is de vogel op de volgende foto die stil zit te zoeken naar iets te eten




ze liggen heerlijk met z'n tweeën te chillen


even poseren voor de camera



Om 13u zij we weer terug bij de auto, het was een fijne wandeling die erg goed te doen is voor iedereen in een geweldige omgeving, het is echt aan te raden!!

We rijden nu naar het plaatsje Celebration om wat te eten en even rond te kijken

Celebration, dit is een dorp dat oorspronkelijk bedoeld was om huisvesting te geven aan de medewerkers van Disney, met het doel de perfecte stad te creëren. Het is gebouwd in de jaren ‘90 maar voelt aan alsof je terug in de tijd gaat. Helaas is dit niet gelukt en is het nu een gezellig stadje rondom Lake Rianhard en Lake Evalyn. Parkeren kun ja aan 2 kanten achter Main Street.





We gaan bij de Town Tavern wat eten en drinken


We gaan Mika en Janny oppikken bij hun Hotel Rosen Inn Lake Buena Vista en gaan eerst iets eten. 
Daarna rijden we naar Disney Springs. Dit is het winkelcentrum van Disney met veel shops, restaurants en entertainment. Er zijn veel gratis parkeergarages maar de Lime Parking Garage komen we als eerste tegen en ligt een beetje in het midden. Helaas is deze vol en rijden we door naar de Orange garage.

In Disney Springs is het een gezellige drukke boel, overal live muziek en kleine kraampjes.

Mika heeft afgesproken met Raf, dus het weerzien voor hun is ook geweldig!








Het was een geweldige dag, het is volop genieten hier!!






Geen opmerkingen:

Een reactie posten